Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Θεατρική Κατοικία στη Νέα Υόρκη



Η κατοικία του Αυστραλού φωτογράφου Martyn Thompson, είναι άκρως εντυπωσιακή μέσα στη θεατρικότητα και την σκουρόχρωμη χρωματική της παλέτα. Οι εκπληκτικές τοιχογραφίες δια χειρός της καλλιτεχνικής συντρόφου και συνεργάτη του Dove Drury Hornbuckle κλέβουν κυριολεκτικά την παράσταση και μας αφήνουν με ανοιχτό το στόμα!


Σε ένα loft στο Soho του Manhattan, όπου κατοικεί ο Αυστραλός φωτογράφος εδώ και 12 χρόνια, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χώρο δημιουργικό, καλλιτεχνικό και με έντονα μποέμ ατμόσφαιρα που θυμίζει τα '60ς. 



Το loft καταλαμβάνει ολόκληρο όροφο σε ένα κτίριο γνωστό ως ‘Little Singer Building’, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ernest Flagg, έναν αρχιτέκτονα που επαιδεύτηκε στην σχολή Beaux-Arts και χτίστηκε το 1904 για την Singer Manufacturing Company. 


Το ζευγάρι στάθηκε τυχερό καθώς το loft είχε ελάχιστα αλλοιωθεί και ήταν σχεδόν στην αρχική του κατάσταση. Γεγονός που το ανέδειξε σε λευκό καμβά για το καλλιτεχνικό ζευγάρι, αποτελώντας τον ιδανικό χώρο για την κατοικία αλλά κι επαγγελματικό γραφείο του. 


Οι χώροι έχουν δεχτεί ελάχιστη επεξεργασία από κατασκευαστική άποψη, ενώ από καλλιτεχνική αποτελεί ένα αέναο project του ζεύγους το οποίο πειραματίζεται διαρκώς με νέες καλλιτεχνικές επεμβάσεις πάνω τους.


Ψυχεδελικές τοιχογραφίες, κεραμικά γλυπτά και δοχεία διάσπαρτα παντού και έπιπλα που ανήκουν στην μοναδική συλλογή του φωτογράφου. 


 Τίποτα δεν μένει στατικό εδώ μέσα, μια μόνιμη ροή κοσμικής ενέργειας αλλάζει τα πάντα ανάλογα με τις διαθέσεις του ζεύγους.











 Photos: Eve Wilson

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...