Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πώς να Πουλήσεις ένα Διαμέρισμα

 

Είχαμε αναρτήσει παλιότερα ένα άρθρο σχετικά με την φωτογραφική παρουσίαση ενός διαμερίσματος προς πώληση, αλλά επειδή το φωτογραφικό περιεχόμενο το έφαγε η μαύρη τρύπα του internet θα το ξανασυζητήσουμε μέσα από φωτογραφίες του stadshem που παρουσιάζει σπίτια προς πώληση.


Στο εξωτερικό το να παρουσιάσεις σωστά ένα σπίτι φωτογραφικά είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος να το πουλήσεις. Μερικές συμβουλές λοιπόν για να φωτογραφήσετε όσο δυνατόν καλύτερα το σπίτι που θέλετε να πουλήσετε ή ενοικιάσετε.


Προτιμούμε να είναι επιπλωμένο ώστε ο υποψήφιος αγοραστής/ενοικιαστής να μπορεί να αντιληφθεί τις διακοσμητικές δυνατότητες του χώρου. Όμως οι χώροι δεν πρέπει να είναι πηγμένοι γιατί έτσι επιβαρύνεται αισθητικά η φωτογραφία και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απωθητικό διαστρεβλώνοντας τις διαστάσεις των χώρων. 



 Το βλέπεις τόσο ωραία διακοσμημένο και τσουπ, θες να το αγοράσεις! Όχι σαν κάτι άλλα που αντί να φανεί ο χώρος πρώτη μούρη είναι μπούγιο από έπιπλα και πράγματα μέσα στον κακό χαμό. Αφαιρέστε τις φλυαρίες, διακοσμήστε το λιτά και γουστόζικα και δημιουργήστε την ατμόσφαιρα καλωσορίσματος στον δυνητικό αγοραστή.


  Σκηνοθετούμε την κάθε φωτογραφία ξεχωριστά επιλέγοντας τις σωστές γωνιές λήψης κι αν χρειαστεί μετακινούμε έπιπλα και αντικείμενα για να δημιουργήσουμε εστίες ενδιαφέροντος. Μας ενδιαφέρει να έχει προοπτική η γωνία λήψης.


Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός. Εστίες φωτός διάσπαρτες δημιουργούν θελτικότητα ενώ τα αναμμένα φωτιστικά χαρίζουν στη φωτογραφία και προσφέρουν λάμψη. Να το θυμάστε όταν φωτογραφίζετε το χώρο σας και επιλέξτε τις ώρες εκείνες που φωτίζεται καλύτερα φυσικά. 


 Το φως του ήλιου που λούζει την όμορφη γωνιά με την vintage πολυθρόνα και το μπαούλο. Styling tips : ρίξτε ένα απαλό ριχτάρι, απλώστε μαξιλάρια στον καναπέ (ή και στο πάτωμα) και αφήστε στο τραπεζάκι ένα φλυτζάνι και την εφημερίδα σαν κάποιος να καθόταν εκεί. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και θα αποκτήσει ζωή το πλάνο!  Δημιουργήστε εικόνες που θα έλξουν τον θεατή, θα τον κάνουν να νιώσει σαν στο σπίτι του.


 Τα λουλούδια και τα φυτά δίνουν ζωή στο χώρο!



 Δεν χρειάζονται πολλά έπιπλα, ότι περισσεύει και μπουκώνει το χώρο μπορεί να περιμένει υπομονετικά εκτός πλάνου.


 Αντίθετα αν υπάρχουν κενοί αρνητικοί χώροι ακουμπήστε κάτω μεγάλους πίνακες!


 Στην κρεβατοκάμαρα παίξτε με τα μαξιλάρια και αφρατέψτε το couver-li, είναι μεγάλος ο όγκος του κρεβατιού για να μείνει άτεγκτος. 



Ρίξτε κάνα ριχτάρι, βάλτε ένα δίσκο με ένα λιτό περιεχόμενο cafe au lait και δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα του φωτισμού, ε? Έχετε πιάσει το νόημα!



Δεν είναι εύκολο να συνδυάσεις τόσο διαφορετικά πράγματα, πρέπει να κρατήσεις κάποια υλικά και χρώματα κοινά που να δένουν το σύνολο. Λουλούδια, ριχτάρια, μαξιλάρια και διακοσμητικά διακοσμούν την ετερόκλητη παρέα. Βοηθάει και το χαλάκι που καδράρει τη σύνθεση.


Αν η ντουλάπα είναι συρόμενη αφήστε ένα κομμάτι της ανοιχτό να αποκαλύπτει το (τακτοποιημένο) περιεχόμενο.


 Ειδικά η κουζίνα θέλει προσοχή στο styling, λίγα πράγματα που θα δημιουργούν συνθέσεις, καμμιά designατη συσκευή, λουλουδικό και φρουτάκι και είμεθα κομπλέ! 

 
Φως και styling τραβάνε την προσοχή του ματιού από τα κακώς κείμενα. Αποφύγετε τον συνωστισμό και τη φλυαρία!


Στο μπάνιο λείπουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και κρύβονται πράγματα που δεν προσφέρουν εποικοδομητικό διακοσμητικό ρόλο. Όχι παρδαλά σαμπουάν και αποτριχωτικά, επιλέγουμε λίγα και όμορφα αντικείμενα. 



Πετσέτες απλωμένες χαλαρά ή διπλωμένες είναι ό,τι πρέπει για να δώσουμε χρώμα και υφή, τραβώντας το βλέμμα του αθώου θεατή από το πολύ βαρετό χώρο. Συνήθως τα μπάνια είναι μικρά και αδιάφορα οπότε ακόμα και το λίγο styling τα απογειώνει.


Αυτό που θα αποφύγετε να φαίνεται σε φωτογραφία είναι η λεκάνη της τουαλέτας.  Αν τέλος πάντων δεν μπορείτε τότε κάντε την καρδιά σας πέτρα και τουλάχιστον έχετε κλειστό το καπάκι. Και βγάλτε το ρημάδι τον κάδο σκουπιδιών από κει.


Ο βαρετός και ενίοτε σκοτεινός διάδρομος αναδεικνύεται (ξανά) με πηγές φωτός, κάποιο χαλάκι, πίνακα ή μικροέπιπλο που δίνει χρώμα και όγκο. 



Αν έχετε καλόγερο χρησιμοποιήστε τον για να κρεμάσετε κάνα ρούχο, κάτι που να υποδηλώνει ανθρώπινη παρουσία.


Ενίοτε οι πόρτες μισάνοιχτες ή εντελώς ανοιχτές προσφέρουν κίνηση στο πλάνο και δείχνουν κομμάτι από άλλο χώρο. 



   
Να και το μπαλκονάκι μια σταλιά, αδιάφορο και κλειστοφοβικό με τις λαμαρίνες του και τα τοιαύτα, που όμως την βγάζει καθαρή χάρη σε μια ωραία σύνθεση από γλάστρες, κούτσουρα, εργαλειοθήκες vintage, ειδωλολάτρες θεούς και ότι άλλο υπήρχε πρόχειρο.
  Μαξιλαράκια και χαλάκια όπου μας παίρνει και κρύβουμε τις ασχήμιες από το πλάνο. Παίζουμε με τις υφές αλλά και τα φυσικά υλικά.


Ακόμα και το πιο άσχημο και αδιάφορο μπαλκόνι μπορεί να δείξει ελκυστικό με μια απλή, ενδιαφέρουσα σύνθεση γλαστρών κι αντικειμένων.


Αυτά και καλές πωλήσεις! :) 

Images via stadshem

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...