Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τα Διαμερίσματα - Σπιτόδεντρα





Θα μπορούσαν να είναι η επιτομή του παιδικού ονείρου αυτά τα μοναδικά δέντρο-διαμερίσματα στο Τορίνο της Ιταλίας!


Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Luciano Pia, η οικοδομή ονομάζεται 25 Verde (δηλαδή "25 Πράσινα"), αποτελείται από 5 επίπεδα με 63 συνολικά διαμερίσματα, όλα διαφορετικά μεταξύ τους, θυμίζοντας ένα δάσος με σπιτάκια.


Σύμφωνα με το 25 Verde, ο Pia ενσωμάτωσε περί τα 150 δέντρα μέσα στον σχεδιασμό της οικοδομής (τα 40 μόνο στον εξωτερικό χώρο) προσφέροντας λιγότερη ρύπανση και μειωμένο θόρυβο στους κατοίκους της.


Τα δέντρα απορροφούν βλαβερές τοξίνες από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και δημιουργούν ένα "μικροκλίμα" κατά τη διάρκεια των εποχών, προσφέροντας στα διαμερίσματα δροσιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα. 


Ακόμα και οι τοίχοι αναπνέουν καθώς έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν στο ηλιακό φως να διέρχεται κατά τη διάρκεια της μέρας. Το δε φύλλωμα των δέντρων παρέχει προστασία από τον ήλιο τις ώρες της μεγάλης ακτινοβολίας.


Τα Διαμερίσματα-Δεντρόσπιτα λοιπόν συνδυάζουν την αρχιτεκτονική καινοτομία με την ποιότητα και την ενεργειακή απόδοση του περιβάλλοντος. Ενσωματώνουν μέσα σε ένα χώρο οργανικό αποτελεσματικές τεχνολογικές προτάσεις που βελτιώνουν τον τρόπο ζωής μας στις πόλεις.





Images courtesy of Luciano Pia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...