Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η Λίμνη του Θανάτου




Η λίμνη Natron της Τανζανίας έχει τη μοναδική ιδιότητα να πετροποιεί όποιο ζωντανό αφήσει την τελευταία του πνοή στα νερά της.



 Η ιδιαιτέρως ρηχή αυτή λίμνη προσφέρει ίσως τις χειρότερες συνθήκες διαμονής στα ζωντανά που θα έχουν την ατυχία να αναζητήσουν φιλοξενία.  Τα νερά μπορεί να αγγίξουν θερμοκρασίες των 49 βαθμών Κελσίου και είναι τόσο αλμυρά που αποτελούν δηλητήριο για όποιον κάνει το λάθος να τα γευτεί. 
 

 Παρά τα φονικά τους χαρακτηριστικά όμως αποτελούν πρώτης τάξης αναπαραγωγικό τόπο των φλαμίγκο που περιμένουν να σχηματιστούν νησιά από άλας για να στήσουν τη φωλιά τους. Τα ζώα που πεθαίνουν στα νερά της λίμνης πετροποιούνται και μετατρέπονται σε αγάλματα.


 Όταν ο φωτογράφος Nick Brandt ανακάλυψε τα πτηνά, τις νυχτερίδες κι ότι άλλο pet είχε την ατυχία να μουμιοποιηθεί κατά λάθος, είδε την ποιητική πλευρά τους και τα αποθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή. Κανείς δεν γνωρίζει τις συνθήκες θανάτου τους αλλά φαίνεται πως η αντανάκλαση της επιφάνειας της λίμνης μπερδεύει τα (πρώην) ζωντανά και τρώνε την κεφάλα τους προσκρούωντας στα νερά (βάλτε μια πινακίδα ντε!) Ο φωτογράφος πήρε τα κουφάρια και τα έστησε σαν ζωντανά  πλάσματα - ζόμπι δημιουργώντας ανατριχιαστικές εικόνες απείρου κάλλους.


  Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες παρουσιάζονται στο βιβλίο"Across the Ravaged Land." Όνειρα γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...