Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ανοιχτό Σχολείο



Βλέποντας αυτές τις εικόνες ζηλεύω αφάνταστα που δεν είχαμε τέτοιες χλίδες όταν πηγαίναμε σχολείο! Με κάνει να αναρρωτιέμαι πως θα ήταν μια τέτοια εμπειρία και με τι διάθεση θα πήγαινα κάθε μέρα εκεί. Το σουρρεαλιστικό σχολείο που αντικρύζουμε είναι το νέο φρούτο του Swedish Free School Organization, Vittra.


Vittra Telefonplan / Rosan Bosch (4) © Kim Wendt


Λειτουργούν 30 σχολεία σε όλη τη Σουηδία κι από ότι καταλαβαίνω οι σχολικές αίθουσες ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα σε όλες τις εγκαταστάσεις όπως τις βλέπετε. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι το τελευταίο απόκτημα του οργανισμού, λέγεται Telefonplan και άνοιξε τις πύλες του τον προηγούμενο Αύγουστο. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Rosan Bosch. Στη Vittra οι μαθητές είναι ελεύθεροι να δουλέψουν τις εργασίες τους ανεξάρτητα ή με συνεργασία αν το επιθυμούν.


Vittra Telefonplan / Rosan Bosch (5) © Kim Wendt

Το "Χωριό" είναι ένα σπιτάκι που λειτουργεί για ομαδικές εργασίες ενώ έπιπλα "οργανικού διαλόγου" επιτρέπουν στα παιδιά να συνεργάζονται μεταξύ τους. Κάθε μαθητής διαθέτει ένα υπολογιστή (δώρο από το σχολείο) για την εκπαίδευση του.

Vittra Telefonplan6 550x366 Swedens Classroom Free School   The Future of Education?

Η Vittra Telefonplan πιστεύει ότι με το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα τα παιδιά αποκτούν πνευματική περιέργεια, αυτοπεποίθηση και συμπεριφορά κοινωνικής ευθύνης. Το design του σχολείου έχει ως σκοπό να επιτρέψει στην περιέργεια και τη δημιουργικότητα να ανθίσει! Περισσότερα για το σχολείο αυτό μπορείτε να μάθετε στο  website τους.

theblackworkshop:

Rosan Bosch + Vitra


Vittra Telefonplan / Rosan Bosch (9) © Kim Wendt

Rendering Rendering

Vittra Telefonplan / Rosan Bosch (13) © Kim Wendt

Vittra Telefonplan / Rosan Bosch (8) © Kim Wendt

Architects: Rosan Bosch
Location: Hägersten, , Sweden
Project Year: 2011
Project Area: 1900 sqm
Photographs: Kim Wendt

spotted on archdaily

2 σχόλια:

  1. Είναι τέλειο και λίγα λέω!!! Έχουν δώσει οι Σουηδοί άλλο νόημα στην εκπαίδευση!! Ανυπομονώ να πάει η κόρη μου σχολείο, μακάρι να πάει σε ένα από τα 30!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...