Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκές Αλχημείες


Πρόκειται για το γνωστό ζαχαροπλαστείο του ακόμα γνωστότερου Στέλιου Παρλιάρου που βρίσκεται στην Κηφισιά. Γλυκειές Αλχημείες όνομα και πράγμα! Ένας χώρος μαγείας δημιουργεί αλχημείες, σε εργαστήρια γεμάτα μυστικισμό, περιέργες μηχανές, φίλτρα και κρύσταλλα. Αυτό ήταν το concept που αποτέλεσε την κεντρική ιδέα, την ατμόσφαιρα που έπρεπε να επικρατεί σε μια πιο σύγχρονη βερσιόν φυσικά. Οπότε μην ακούσω κανένα να λέει "Τι μπουντρούμι είναι αυτό?" 



Τη μελέτη ανέλαβε το γραφείο  Kois Associated ArchitectsΟ ρόλος του φωτισμού ήταν πολύ σημαντικός και μελετήθηκε με ιδιαίτερη σπουδή ώστε να διαχέεται και να φιλτράρει την οπτική διείσδυση. Το φως και η σκιά εναλλάσονται σε διαδοχικά παιχνίδια καθόλη τη διάρκεια της μέρας χαρίζοντας στο χώρο μοναδική ατμόσφαιρα κάθε στιγμή.


Ήδη από την είσοδο νομίζεις ότι μπαίνεις σε χώρο γεμάτο θησαυρούς και απαγορευμένες αμαρτίες! Η επιλογή των υλικών έχει τη φιλοσοφία της. Ανεπεξέργαστα υλικά όπως το εμφανές μπετόν, ο σίδηρος, ο μπρούντζος κι ο χαλκός επιλέχθηκαν χωρίς να αλλοιωθεί η φύση τους. 


Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες σκοπός δεν ήταν η σκηνογραφική παρουσίαση ενός χώρου αλλά η ενσάρκωση του πνεύματος, το  ‘genius loci’, η ατμόσφαιρα που θα εμποτίσει το χώρο και θα τον μεταμορφώσει αποδίδοντας του το δικό του μοναδικό ευκρινή χαρακτήρα. Την αίσθηση της μυθικής, μυστηριώδους ανακάλυψης και τη μετάβαση σε μια διαφορετική πραγματικότητα!



































via plusmood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...