Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

La Maison des Centraliens


Όταν ξεκινάς με τέτοια εικόνα το θέμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον! 




Ο ασημένιος διάδρομος με το φωτιστικό διαμάντι ανήκει στο ξενοδοχείο La Maison des Centraliens, το πρώτο ξενοδοχείο που διακοσμήθηκε από τον Martin Margiela. Πέρα από αυτό, το ίδιο το κτίριο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά. Το La Maison des Centraliens είναι ένας κρυμμένος θησαυρός στο χρυσό τρίγωνο των Παρισίων, στο σημείο που συναντώνται  Champs-Elysées, Avenue Montaigne, το Grand Palais και η Place de la Concorde. 








Το κτίριο είχε χτιστεί το 1864 για μέλη της βασιλικής οικογένειας και αργότερα, μεταξύ του  1913 και του 1989 πραγματοποιήθηκαν οι επεκτάσεις και οι ανακαινίσεις που θα το μεταμόρφωναν σταδιακά σε ξενοδοχείο πολυτελείας. 
   

Από σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου οι επεμβάσεις και ο σχεδιασμός έγιναν με μεγάλη προσοχή και κομψότητα δίνοντας ταυτόχρονα στο κτίριο το avant-garde πνεύμα και το chic ύφος για το οποίο η γαλλική πρωτεύουσα φημίζεται.


Το studio Maison Martin Margiela διατήρησε με προσοχή τα κλασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία μέσα κι έξω και βρήκε τρόπο να τα αναδείξει μέσα από ένα μοντέρνο σχεδιασμό.


Υπάρχουν συνολικά 40 δωμάτια που αποκαλούνται ως  ''boutique collection'.  Όλα είναι ανακαινισμένα με μοντέρνο και λιτό τρόπο, όντας φωτεινά και άνετα. Δεκαεπτά σουίτες έχουν σχεδιαστεί από το Maison Martin Margiela και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.




Κάθε μία είναι διαφορετική και το μόνο που μοιράζονται είναι το λευκό χρώμα που κυριαρχεί. Μόνη εξαίρεση η σουίτα Curiosity Case που είναι διακοσμημένη εξ' ολοκλήρου σε μαύρο και γκρι. 


Η επίπλωση είναι κλασική αλλά και μοντέρνα με κάποια από τα κομμάτια να δίνουν την εντύπωση ότι "επιπλέουν", όλα με διαφορετικές υφές ώστε να δίνουν ενδιαφέρον και "βάθος" στο χώρο. 


Το παιχνίδι με την αίσθηση του "ατελείωτου" φινιρίσματος και την κλίμακα, η σουρεαλιστική διάθεση αλλά και η δισδιάστατη αντιμετώπιση συναντώνται με την ιδιαίτερα φαντασιώδη ανακύκλωση υλικών!




Η Maison Martin Margiela προσέγγισε κάθε δωμάτιο με την ίδια προσοχή που προσεγγίζουν τα ρούχα που δημιουργούν. Ακόμα και ο φωτισμός έτυχε ειδικής μελέτης ώστε να προσφέρει ξεκούραση. Κάθε δωμάτιο έχει το χαρακτήρα του, με μια ελαφριά δόση χιούμορ ή με σέξυ πινελιές. 








Έπιπλα και αντικείμενα ντυμένα με λευκά καλύμματα, ανάμιξη στυλ και εποχών και παιχνίδι της αισθητικής με το χιούμορ χαρακτηρίζουν τη διακόσμηση των δωματίων.



Η σουίτα Curiosity Case με την σέξυ ατμόσφαιρα που την χαρακτηρίζει!





Το εστιατόριο και οι κοινόχρηστοι χώροι ακολουθούν φυσικά την ίδια αισθητική αντιμετώπιση. Σίγουρα μια βόλτα που αξίζει να κάνετε όσοι βρεθείτε στο Παρίσι!



images courtesy of La Maison des Centraliens
Copyright photo : © Martine Houghton

www.lamaisonchampselysees.com 
www.latableduhuit.fr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...