Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Industrial - Σκανδιναβικός Έρως


Μια σπιταρώνα στην πόλη Dalama της Σουηδίας μας εντυπωσιάζει με το στυλ της. Τοίχοι κατάμαυροι, λευκοί (ωωωω τι έκπληξη!) ευρήματα από παλαιοπωλεία και θησαυρούς από δημοπρασίες και έπιπλα και διακοσμητικά σε βιομηχανικό ύφος. Χτισμένο το 1930, το σπίτι έχει διακοσμηθεί με μια μίξη στοιχείων διαφορετικών εποχών και στυλ ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να διατηρήσει μια καθαρότητα αξιοζήλευτη. Η ελικοειδής σκάλα της υπέροχης (αχχχχχ) εισόδου βουτήχτηκε λέει από μια παλιά εκκλησία της περιοχής. Ανακύκλωση με τη βούλα!



Οι δε ιδιοκτήτες διαθέτουν μεγάλη δόση χιούμορ κάτι που βλέπουμε στους πίνακες που κοσμούν τους τοίχους! 


Μου αρέσουν πολύ οι δερμάτινες vintage πολυθρόνες και τα βαμμένα λευκά πατώματα. Είπαμε οι κουρτίνες στο βορρά έχουν καταργηθεί. Κάθε ακτίνα φωτός είναι καλοδεχούμενη και ανεμπόδιστη!


Πόσο απίθανο είναι το επιπλάκι - παλιατζούρα στο βάθος και τι θράσος θέλει να το βάλεις στο σαλόνι ε? Δεν υπάρχει περίπτωση, αν ήταν σπίτι μου θα γύριζα σπίτι μια μέρα και θα το έβρισκα βαμμένο. Δεν θα άντεχαν οι γονείς μου να το βλέπουν! Αμ το ελαφάκι - χειροτεχνία στον τοίχο? 


Κουζίνα και τραπεζαρία είναι σκέτη ομορφιά! Προσέξτε τη μίνιμαλ κουζίνα στο βάθος (μα καλά ... πως ζούνε χωρίς άνω ντουλάπια?) με τον μπιχλιμπιδάτο πολυέλαιο, ενώ σε πρώτο πλάνο καμαρώνουμε μια εντελώς industrial τραπεζαρία με τις υπέροχες καρέκλες.


Ένα έπιπλο που σίγουρα έχει βουτηχτεί από κάνα σιδεράδικο της περιοχής σε κίτρινο και μαύρο κόντρα στο γκρι φόντο. Λατρεμένος συνδυασμός! Το κίτρινο γενικώς δείχνει θαυμάσια δίπλα σε μαύρο. Αυτή τη γκρι τεχνική δεν βαριέμαι να τη βλέπω, τη χρησιμοποίησα πρώτη φορά σε σπίτι και επαγγελματικό χώρο προ δωδεκαετίας και ακόμα μου αρέσει τρελά.


Και φθάνουμε στη κρεββατοκάμαρα. Το Make Peace - Love not War μαξιλάρι τα λέει όλα!

via Residence 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...