Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πως Να Ψωνίσεις Από Τη Ντουλάπα Σου


Πώς να φρεσκάρεις τη ντουλάπα σου με την κατρακύλα της οικονομίας? Πλέον δεν θα τολμάμε να μπούμε καν στα μαγαζιά για να μη πάθουμε κατάθλιψη χαζεύοντας πειρασμούς που δεν μπορούμε να αγοράσουμε. Τι κάνουμε λοιπόν για να ανεβάσουμε λίγο τη διάθεση και να ανανεώσουμε την εμφάνιση μας?Η μόνη λύση είναι να ψωνίσουμε από τη ντουλάπα μας που όλα είναι τζάμπα! Δεδομένου του ότι δεν ανήκουμε σε υποψήφιες παίκτριες reality σειρών του SKAI, με ντουλάπες που θέλουν κάψιμο ολοσχερώς, όλο και κάποιο θησαυρό θα καταφέρουμε να ξετρυπώσουμε που με λίγη ανανέωση θα μας κάνει να αισθανθούμε trendy και κούκλες! Όταν έχασα πέρσι αρκετά κιλά μετά την εγκυμοσύνη και πήγα σε επίπεδα βάρους που είχα πολλά χρόνια να αγγίξω ξέμεινα από ρούχα και σκέφτηκα να σκαλίσω τις ντουλάπες μου. Ανακάλυψα με χαρά υπέροχα πουκάμισα και παντελόνια αγορασμένα 10-15 χρόνια νωρίτερα που έβαζαν κάτω πολλά μοντέρνα σχέδια της αγοράς. Εμπρός λοιπόν καλή μου ντουλάπα!
Pinned Image
 etsy.com
  1.  Ξεχωρίζουμε ρούχα που θέλουν επιδιορθώσεις και διορθώνουμε ότι χρειάζεται. Κουμπιά, ραψίματα, στενέματα και κοντέματα.

    dustjacketattic
  2. Παίζουμε το μοντέλο. Δοκιμάστε ρούχα που έχετε αιώνες να φορέσετε και κάντε διάφορους συνδυασμούς για να δείτε τι ψάρια θα πιάσετε. Έχουμε μια μανία να κολλάμε σε συγκεκριμένους συνδυασμούς και να τα φορμάμε συνέχεια με τον ίδιο τρόπο. Ξεκολλήστε λοιπόν και παίξτε με τα ρούχα σας ποζάροντας στον καθρέπτη με σκοπό να αποκομίσετε μερικά νέα σύνολα. Αν πάσχουμε από κενά μνήμης την ώρα της ετοιμασίας μια ιδέα είναι φωτογραφίες μας με τα συνολάκια σε ένα inspiration board.
    Pinned Image
     tandsdaybook.blogspot.com
  3. Γινόμαστε δημιουργικές. Ανακαλύψτε νέους τρόπους να φορέσετε αυτά που ήδη έχετε. Φορέστε μια μπλούζα πάνω από ένα φόρεμα και κάντε το να φαίνεται σαν φούστα. Φορέστε αμάνικα μπλουζάκια πάνω από εφαρμοστά μακρυμάνικα. 
    Pinned Image
     simplyme091909.blogspot.com
  4. Βρίσκουμε τι μας λείπει. Δοκιμάζοντας τα νέα σύνολα σημειώστε τι σας λείπει για να ολοκληρωθούν (κάποια μπλούζα, πουκάμισο, ζώνη κλπ) και κάντε μια λίστα με χαμηλού κόστους βασικά κομμάτια που η αγορά τους θα βοηθήσει ώστε να αξιοποιηθούν τα όσα ήδη έχετε στη ντουλάπα σας. Στη συνέχεια θα κάνετε μια προσεχτική έρευνα αγοράς για να ψωνίσετε.
    Pinned Image
     mommy-chic.blogspot.com
  5. Χρησιμοποιούμε στο έπακρο τα αξεσουάρ μας. Οι περισσότερες από μας έχουμε μια στρατιά από αξεσουάρ ατάκτως διασκορπισμένα στο σπίτι και στην ουσία δεν ξέρουμε τι έχουμε. Επειδή δεν υπάρχει τάξη όταν τα χρειαζόμαστε δεν τα βρίσκουμε κι έτσι δεν τα φοράμε. Τάξη λοιπόν και οργάνωση! Τακτοποιούμε τα κοσμήματα σε δίσκους και κουτιά (θα κάνουμε ειδική ανάρτηση) και βρίσκουμε χώρο (εύκολα προσβάσιμο και οπτικώς)  για να βάλουμε τσάντες, ζώνες, παπούτσια και εσάρπες.
    Pinned Image
     blogs.babble.com
  6. Ξυπνάμε τον καλλιτέχνη μέσα μας. Παρακολουθούμε τα trends της μόδας και βλέπουμε πως μπορούμε να τα προσαρμόσουμε στα ρούχα μας. Μικρά μπαλωματάκια από δέρμα ή ύφασμα μπορούν να δώσουν χαρακτήρα σε αδιάφορες μπλούζες ενώ η Erica από το P.S. I Made This παρουσιάζει τρόπους να υιοθετήσετε εύκολα και φθηνά διάφορα trends. Ούτως άλλως η μόδα συνέχεια ανανεώνεται από το παρελθόν, όλο και κάτι θα ξετρυπώσετε που με κάποιες αλλαγές θα φοριέται σαν καινούριο. Διακοσμήστε τα παλιά σας ρούχα με κεντήματα, δαντέλες, μπαλώματα και σήματα, μεταποιήστε μπλουζάκια και πουκάμισα. Η φαντασία δεν έχει όρια!

    Pinned Image
     lakelandlocal.com

    Online θα βρείτε οδηγίες για να φτιάξετε καρφίτσες από παλιά μπλουζάκια και πουλόβερ, tutorials για felt (που είναι πάντα το χειμώνα στη μόδα) και άλλα στολίδια που θα φτιάξετε με τις φίλες σας (μοιράζοντας και τα έξοδα) και θα διασκεδάσετε δημιουργώντας.

    zadig-et-voltaire


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...