Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Φανταστικά Γλυπτά Της Jennifer Maestre


Γεννημένη στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής, η καλλιτέχνις Jennifer Maestre εκφράζει τη γοητεία που της ασκεί η υφή και δομή των αχινών συνδυάζοντας μολύβια και καρφιά και δημιουργώντας εμπνευσμένα γλυπτά




Σύμφωνα με την ίδια η αρχική έμπνευση προήλθε από τη μορφή και λειτουργικότητα των θαλάσσιων αχινών. Τα αγκάθια τους τόσο όμορφα και επικίνδυνα, μας προειδοποιούν να μην επιχειρήσουμε επαφή.  Κι όμως η σαγηνευτική τους υφή σε έλκει να επιχειρήσεις τη γνωριμία αδιαφορώντας για τις οδυνηρές συνέπειες (όχι εμένα προσωπικά, βλέπω αχινό και φεύγω πανικόβλητη). Για την καλλιτέχνιδα όμως η έλξη είναι ακατανίκητη. 



Οι διατομές των μολυβιών είναι ομαλές από τη μία μεριά και μυτερές από την άλλη προσφέροντας διαφορετικές αισθήσεις. Εκατοντάδες μολύβια χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν οργανικές μορφές που θυμίζουν ζώα και φύση. Τα μολύβια, ένα συνηθισμένο κι αδιάφορο υλικό γίνονται η δομή αυτών των πλασμάτων. Κόβονται σε μικρά τεμάχια, τρυπώνται και ακονίζονται και στη συνέχεια ράβονται μεταξύ τους σχηματίζοντας τα εντυπωσιακά γλυπτά που βλέπουμε.



   Πάω στοίχημα ότι σας έπιασε η όρεξη να ακονίσετε μολύβια τώρα! 









                                                             Via sunseven.hubpages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...