Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Iδέες για το Παιδικό Δωμάτιο : ένα Δωμάτιο μέσα σε ένα Δωμάτιο


Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες......έχεις ένα δωμάτιο για παιδικό αλλά αποκτάς και δεύτερο παιδάκι. Τι κάνεις? Χτίζεις καθ'ύψος! Σε αυτή την παριζιάνικη οικογένεια τέθηκε αυτό το πρόβλημα και το έλυσαν οι h2o architectes, μια εταιρεία που απαρτίζεται από τους Charlotte Hubert, Jean-Jacques Hubert και Antoine Santiard. Αποφάσισαν λοιπόν ότι ο καλύτερος τρόπος να επιλυθεί το θέμα χώρου ήταν να διαιρεθεί το δωμάτιο στα δύο, δημιουργώντας ξεχωριστούς χώρους για τα δύο παιδιά. 


Δημιουργήθηκε έτσι μια κατασκευή, όπου το κρεβάτι στηρίζεται πάνω σε στήλες βιβλιοθηκών και μια σκάλα.



Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και το απαλό γαλάζιο χρώμα βοηθούν να μη δείχνει ο χώρος ασφυκτικός, ενώ δημιουργούνται χωνιές για μελέτη, παιχνίδι και αποθήκευση. Παράλληλα θυμίζει παιδικά παιχνίδια κατασκευών κάτι που το καθιστά διασκεδαστικό στα παιδιά που φιλοξενεί. 


Αυτή η ξεχωριστή γωνιά είναι για το νεότερο μέλος της οικογένειας και απομονώνεται από το υπόλοιπο δωμάτιο με μια συρόμενη πορτούλα. Βέβαια θα προτιμούσα να μην υπήρχαν τα ανοιχτά ράφια πάνω από την κούνια το μωρού.


Το μεγαλύτερο παιδάκι εποπτεύει την κίνηση από το οχυρό του!



Το πλεονέκτημα του σχεδιασμού είναι η ευελιξία που παρέχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ο χώρος με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, για ύπνο, παιχνίδι, μελέτη, ενώ ταυτόχρονα είναι δυνατή η απομόνωση των παιδιών μεταξύ τους. 


Το υπερυψωμένο δάπεδο κρύβει αποθηκευτικό χώρο από κάτω (τι ωραία ιδέα για να αποθηκεύεις παιχνίδια!) και ανοίγει πολύ εύκολα.

 

Photo : Stéphane Chalmeau


via dwell 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα μοντέρνου σχεδιασμού παιδικού δωματίου αλλά και χώρου για παιχνίδι ταυτόχρονα. Όλοι θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία ότι μας αρέσει να... σκαρφαλώνουμε! Επιτρέψτε μου να μεταφέρω μερικές συμβουλές για κατάλληλα δάπεδα για χρήση σε παιδικό δωμάτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...