Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Κεραμική : Grayson Perry

 O Grayson Perry είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκκεντρική προσωπικότητα που γεννήθηκε στο Chelmsford της Μεγάλης Βρετανίας το 1960.  Σπούδασε στο Braintree College of Further Education και στο Portsmouth Polytechnic. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις σε μεγάλες γκαλερί και μουσεία κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.






Από τις αρχές του 1980 ο Grayson Perry είναι μέλος των Neo-Naturists, συμμετέχοντας σε παραστάσεις και ταινίες. Χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία μέσων στη δουλειά του, όπως το κέντημα και τη φωτογραφία, αλλά έχει γίνει εξαιρετικά γνωστός μέσω της δουλειάς του στην κεραμική, δημιουργώντας δοχεία με κλασσικές φόρμες διακοσμημένα με φιγούρες, αντικείμενα και κείμενα που κάνουν τα έργα του να ξεχωρίζουν. 






 Τα αποκαλυπτικά και συχνά σκοτεινά θέματα με τα οποία χειρίζεται τα δοχεία του, δεν είναι ορατά εκ πρώτης όψεως λόγω της πολύχρωμης διακόσμησης τους. 




Η θεματολογία του αντλείται από αυτοβιογραφικά στοιχεία και από εικόνες του εαυτού του, το θηλυκό alter ego του την Claire, την οικογένειά του, όπως και από αναφορές σε πολιτικά θέματα και την εξερεύνηση των πολιτιστικών στερεοτύπων της κοινωνίας μας. 








Τα τελευταία 5 χρόνια ο Perry χρησιμοποιεί και το κέντημα και τη φωτογραφία στην εξερεύνηση αυτών των θεμάτων. 





                                                   via ceramics todaysaatchi-gallery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...