Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ένα Παλάτι Στο Μιλάνο

Έζησα λίγα χρόνια στην Ιταλία και είχα την τύχη να επισκεφθώ αρκετά palazzi σε διάφορες πόλεις της χώρας, από τη Ρώμη μέχρι και τη Βενετία. Πρόκειται για χώρους που ασκούν τρομερή γοητεία και τους ερωτεύεσαι απλά και μόνο περνώντας από έξω, πόσο μάλλον όταν έχεις την ευκαιρία να τους δεις εσωτερικά. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστώσεις πώς οι ιδιοκτήτες έχουν χειριστεί τη διακόσμηση τους, πώς έχουν διαμορφώσει αυτά τα κτίρια που υπάρχουν εδώ και λίγους αιώνες σύμφωνα με τα σημερινά στάνταρ ζωής. Το συγκεκριμένο παλάτι είναι του 18ου αιώνα, βρίσκεται στο Μιλάνο και ανακαινίστηκε από τους designers του DIMORESTUDIO. Οι Britt Moran και Emiliano Salci έστησαν το στούντιό τους στο ισόγειο ενώ διαμόρφωσαν την κατοικία τους στα ανώτερα επίπεδα. 



Τι λέγαμε για τη φτωχή διακόσμηση? Ένα απλό τραπεζάκι από σίδερο και παλιές σανίδες στέκεται αγέρωχα δίπλα στον εξαίσιο ξυλόγλυπτο καναπέ, ενώ ένα απλό τελάρο βαμμένο σε κάποιο χρώμα, ισορροπεί ανάμεσα σε δύο καταπληκτικές κάσες. 



Τα πιο μοντέρνα στοιχεία του διάκοσμου αποτελούνται από υλικά. όπως διαβρωμένα και οξειδωμένα μέταλλα. Η κουζίνα αποτελείται από ένα μοντέρνο πάγκο εργασίας με ρετρό φωτιστικό και "φθαρμένα" ντουλάπια αποθήκευσης.  Υπάρχει μια ισορροπία που αναμιγνύει  διαφορετικές εποχές και ιστορικά κομμάτια.  Διαφορετικού ύφους και στυλ έπιπλα, υφάσματα και αντικείμενα καταφέρνουν να συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς να δημιουργείται χάος. 





Ο παλιός παριναρισμένος καναπές δίπλα στον οξειδωμένο μίνιμαλ πάγκο της κουζίνας. Πόσο όμορφο δείχνει το παλιό καλοριφέρ που το άφησαν να δείξει την ηλικία του!



Στην κρεββατοκάμαρα τα φωτιστικά σπάνε τη συμμετρία, ενώ οι ντουλάπες είναι στον αέρα.



Η γωνιά της ματαιοδοξίας, ο παλιός τρίπτυχος καθρέπτης μαζί με τα μοντέρνα τραπεζάκια.



Το ύφος της κατοικίας είναι μοναδικό και δεν διέπεται από κανόνες και οδηγίες, οι σχεδιαστές έκαναν απλά αυτό που εκφράζει τον τρόπο ζωής τους. 



                                                   Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο yatzer



photo © Emanuele Zamponi for Yatzer.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...