Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κατοικία στο Μαρόκο





Η ονειρεμένη αυτή κατοικία ανήκει στη fashion designer Liza Bruce και στον καλλιτέχνη Nicholas Alvis Vega και βρίσκεται κοντά στο Marrakech.


 O Vega σχεδίασε το τζάκι σύμφωνα με το μαροκινό οκτάκτινο αστέρι και οι τοίχοι βάφτηκαν με το αγαπημένο τους χρώμα. Τα έπιπλα είναι κάποια αντίκες και άλλα αφρικανικής προέλευσης όπως και τα περισσότερα διακοσμητικά. 


Στο λουτρό η μπανιέρα έχει επίσης οκτάκτινο σχήμα και ο τοίχος έχει επενδυθεί με καθρέπτη και ξυλόγλυπτη παραδοσιακή ισλαμική επένδυση. 


Στο ισόγειο ένα κρεβάτι αφρικανού φυλάρχου χρησιμοποιείται ως καναπές ενώ στον τοίχο κρέμεται μια μάλλινη μπέρτα Βερβερίνων.


Οι πάγκοι και τα πλακίδια της κουζίνας δημιουργήθηκαν από τοπικούς τεχνίτες ενώ τα ντουλάπια επενδύθηκαν με πορτάκια Musharabi. 


Στους εξωτερικούς χώρους και τα δώματα υπάρχουν τραπέζια με καθίσματα, μεγάλες μαξιλάρες ντυμένες με κουβανέζικα υφάσματα και παλιά μεταξωτά saris, πάνω σε δερμάτινα νομαδικά χαλιά από τη Μαυριτανία.



Στο ανάκλιντρο δίπλα στην πισίνα με τα παλιά μαξιλάρια ο Vega σχεδίασε τα γύψινα διακοσμητικά της οροφής και το μπρούτζινο τραπεζάκι.  



Η πισίνα μοιάζει ειδυλιακή κι ονειρική ανάμεσα στους παπύρους και τα γεράνιουμ. 



Τραπεζάκια με σχήμα οκτάκτινο και μαξιλάρες suzani διακοσμούν το δώμα του δεύτερου ορόφου.



Το ξενώνα κοσμεί  ένα κρεβάτι Tuareg με μεταξωτά μαξιλάρια από το Uzbekistan. 





Yπέροχα παραδοσιακά Μαροκινά τραπεζάκια  ζωγραφισμένα με μοτίβο harlequin.



Στην κυρίως κρεβατοκάμαρα το κρεβάτι των νομάδων  Tuareg είναι σκεπασμένο  με ένα μεταξωτό ikat κάλλυμα από το Uzbekistan. Οι πόρτες είναι από την Μαυριτανία και οι καθρέπτες από τη Συρία.



                                                                          Φωτογραφίες από το Εlle Decor
                                       Photographer: Simon Upton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...