Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Riad Enija : Χίλιες Και Μία Νύχτες

Μόνο που το βλέπεις ενθουσιάζεσαι! Το Riad Enija βρίσκεται στο Marrakech του Μαρόκου και είναι ένα ξενοδοχείο παραμυθένιο. Το όνομα του είναι Μαροκινό και σημαίνει Ying και Yang και η ηλικία του κτίσματος αγγίζει τα 280 χρόνια! Ανήκε σε ένα πλούσιο Μαροκινό έμπορο μεταξιού που ζούσε εκεί μαζί με την οικογένεια και το χαρέμι του. 



Είναι ένας τεράστιος χώρος 2.500 τμ και θεωρείται το μεγαλύτερο και ωραιότερο παλάτι του Μαρόκου. Τέσσερα ξεχωριστά κτίσματα ενώνονται μεταξύ τους με διαδρόμους.



Ανακαινίστηκε με σεβασμό στην Ισλαμική τέχνη κι αρχιτεκτονική και έγινε μεγάλη προσπάθεια να διασωθούν στοιχεία όπως τα ξύλινα πατώματα, οι πόρτες και τα παράθυρα, οι οροφές και οι ξυλοκατασκευές γενικότερα.



Κοσμοπολίτικη επίπλωση, αντικείμενα τέχνης, παλιά χαλιά βεδουίνων, μυσταγωγική ατμόσφαιρα με αναμένα κεριά, ένας μεγάλος κήπος και πολλά roof terraces δημιουργούν επιτυχημένα την αίσθηση "Χίλιες και μία νύχτες"!



Σκοπός των ιδιοκτητών είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες την υπέρτατη πολυτελή εμπειρία και μάλλον το καταφέρνουν πολύ καλά!



                                                              Φωτογραφίες από το welcome beyond

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...